Geschiedenis

Geschiedenis

WSV de Residentie is een vereniging waar de leden met recht trots op zijn! Op 11 november 1952 werd de vereniging opgericht door een aantal mensen, die door het opheffen van het werfje ‘de Kikker’, gelegen tegenover de Troelstrakade in Den Haag, gedwongen werden een ander onderkomen te zoeken. Vier jaar na de oprichting kon gebruik gemaakt worden van een terrein aan de Loosduinseweg naast de toenmalige rubberfabriek ‘Vredenstein’. Lang heeft dat, door een ander bestemmingsplan, niet mogen duren. Na enkele jaren werd een stuk grond in industrieterrein ‘de Binckhorst’ aan de Trekvliet door de gemeente ter beschikking gesteld. Daar kunnen ’s winters zo’n 100 boten de kant op.

Midden jaren 70 nam de vereniging jachthaven ‘de Stormvogel’ aan de Westeinderplassen over. Deze jachthaven, gelegen op een eiland, is nu de zomerligplaats en de parel van de vereniging.

Met trots kunnen wij zeggen dat we een levendige en bloeiende vereniging zijn met zo’n tweehonderd leden. Door samen te werken en de mogelijkheden en kennis en kunde van de leden te benutten, kunnen we veel technische zaken op de zomerhaven in Rijsenhout en op de winterstalling in Den Haag, zelf opvangen.