Opgeven overwinteren Binckhorst

Ieder najaar wordt de gelegenheid geboden om de boten te hellen en te laten overwinteren op de Binckhorst. Meestal vinden de hellingen plaats in 5 weekenden vanaf medio oktober.

De datums staan hieronder vermeld, maar vind je ook in de activiteitenkalender.

Hellingsdatums

2024 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

 

Er zijn voldoende plaatsen om je boot te laten overwinteren op de wal. Je moet wel zelf voor geschikt hellingmateriaal zorgen. Voor nieuwe aspirant-leden is er vaak hellingmateriaal te leen voor het eerste jaar.

De kraan en de botenwagen op de Binckhorst kunnen boten aan met een maximaal gewicht van 8.000 kg.

Ook is er de mogelijkheid om je boot te laten overwinteren in het water, in de sloot achter de kantine op de Binckhorst. Aangezien de sloot tijdens hellingsperiode wordt gebruikt als ‘parkeerplaats’ voor de boten die in het weekend geheld worden, kunnen boten die willen overwinteren in het water, pas na de laatste helling terecht.

  • Indien je wilt overwinteren op de wal, kies dan een datum uit de activiteitenkalender en vul vervolgens het formulier in. Voor leden die zijn ingelogd, worden de reeds bekende gegevens voorgesteld. Controleer deze en pas ze eventueel aan.
  • Indien je wilt overwinteren in het water, kies dan voor het formulier 'Overwinteren water Binckhorst' en maak vervolgens een afspraak met Michel van Dop - telefoonnummer: 06-29521486.

Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met opgeven voorkeuren, als het formulier tijdig (vóór 15 september) ingevuld is. Indien één en ander qua planning niet haalbaar is, zal contact met je worden opgenomen.

De algemene stelregel is: ‘Des te vroeger uit het water, des te later in het water en vice versa’. Houd hier dus goed rekening mee, bij het opgeven van je voorkeur.

Let op! De helling werkzaamheden starten zaterdag om 9:00 en zondag om 9:30. Zorg dat je op tijd bent!

Vragen

Voor vragen over de hellingen kun je contact opnemen met :

Michel van Dop - telefoonnummer: 06-29521486

Voorwaarden

De juistheid van de in te vullen gegevens is mede van belang voor het toewijzen van een ligplaats of winterstalling. Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste gegevens.

  • Jaarlijks dien je een aanvraag in te dienen voor de winterstalling op het werfterrein de Binckhorst.
  • Gedurende de helling werkzaamheden ondersteun je de hellingploeg in het hellingweekend dat je is toegewezen.
  • Een vereiste voor het hellen van je boot, is dat het helling materiaal op orde is.
  • Alleen in overleg met bestuur kan worden afgeweken van bovengenoemde voorwaarden.

Leden van de Vlietstreek dienen bij het vakje 'Vlietstreek' 'Ja' te selecteren.