Nieuwe Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer

Nieuwe Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer

Geplaatst op 03-01-2022  -  Categorie: Openbaar nieuws
foto-zaanbrugDe provincie Noord-Holland begint binnenkort met het vervangen van de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer. Dit veroorzaakt enige hinder voor de scheepvaart.
Waarom een nieuwe Zaanbrug?
De huidige Zaanbrug is aan het einde van zijn technische levensduur. De brug wordt daarom vervangen door een nieuwe brug met een grotere doorvaartopening. De breedte wordt circa 16,5 meter en de doorvaarthoogte ongeveer 2,90 meter. Zo hoeft de nieuwe brug straks minder vaak open en kunnen schepen sneller passeren.
Tijdelijke brug
Om het wegverkeer zo min mogelijk te hinderen legt de provincie in de buurt van de Zaanbrug een tijdelijke brug aan. Deze komt te liggen ter hoogte van de Lassiestraat. De tijdelijke brug is beweegbaar en kan dus open om de scheepvaart door te laten. De tijdelijke brug heeft een doorvaarthoogte van 1,20 meter. Hierdoor kunnen veel vaartuigen niet onder de tijdelijke brug door varen. Ook kunnen de wachttijden langer zijn dan u gewend bent, omdat de tijdelijke brug minder snel kan openen en sluiten dan de bestaande bruggen over de Zaan.
De tijdelijke brug wordt lokaal bediend. Wanneer mogelijk en gewenst wordt u via de marifoon geïnformeerd over het passeren van de brug.
Uitvoering werkzaamheden
Het werk aan de Zaanbrug wordt voor zover nu bekend uitgevoerd tussen maart 2022 en eind 2023. De aanleg van de tijdelijke brug begint waarschijnlijk in maart 2022. Deze brug blijft in gebruikt tot kort voor het einde van het project Zaanbrug.
Vaaradvies
Door de werkzaamheden aan de Zaanbrug en vanwege de tijdelijke brug kunt u oponthoud ondervinden op deze vaarroute. Wilt u dit voorkomen? Alternatieve vaarroutes.kunt u vinden op de website Zaanbrug - Provincie Noord-Holland . Als u toch de (tijdelijke) Zaanbrug wilt passeren, vaar dan zoveel mogelijk buiten de spitstijden. De spitstijden zijn op werkdagen tussen 7 en 9 uur en tussen 16 en 18 uur.


 

Geef uw mening

Was deze informatie nuttig?